3D Print

3D print er en ældre teknologi udviklet for over 30 år siden. I starten var maskinerne dyre og langsomme og det kunne sjældent betale sig at 3D printe produkter og prototyper. De senere år har 3D printere fået en genoplivning, hvilket især skyldes frigørelse af patenter, mindre maskiner og nye aktører på markedet. Det gør, at 3D print i dag kan svare sig i langt højere grad end tidligere.

Hos Doitdesign er vi specialister i brugen af 3D printere og vi kan hjælpe med rådgivning, opsætning og printning af idéer, koncepter og tegninger. Der findes et bredt udvalg af 3D printertyper på markedet, som alle har deres fordele og ulemper. Derfor er det ofte vigtigt at overveje, hvad der er optimalt i det givne tilfælde, både med henblik på kvalitet og omkostninger.

En fysisk udgave af din idé tidligt i processen giver ny og brugbar viden, som kan hjælpe dig hurtigere fra idé til færdigt produkt. Du får tilmed muligheden for at fremvise produktet for investorer, ledere eller testpersoner, som kommer til at få en mere dybdegående forståelse af produktet.

Vi kan rådgive dig inden for æstetisk og funktionel form samt optimerer din 3D model. Dette reducerer tidsforbruget på produktudvikling og giver et flot resultat. Vi gør en dyd ud af at være grundige og detaljeorienterede i vores udvikling af filer til 3D print og derfor sidder vi også gerne lidt længere om aftenen, hvis du er tidspresset, for at færdiggøre dit print.

3D print i København hos Doitdesign
3D print af vase

Muligheder med 3D Print

Skal vi hjælpe dig med at printe og sammensætte flere dele, er dette muligt. Vores medarbejdere har erfaringer og kompetencerne til at klargøre adskillige 3D prints til efterfølgende samling. Vi hjælper dig med at skabe overblik over dit produkt og hvordan prototypen vil opføre sig, når den bliver produceret.

Ønsker du at highlighte enkelte elementer af dit produkt kan vi skalere disse og gøre dem større/mindre alt efter dit ønske. Det giver tit et godt resultat ved fremvisning på eksempelvis messer og møder at kunne fremhæve særlige detaljer.

Er dit produkt tiltænkt færdigproduktion med 3D print er der nogle ting vi skal tage højde for -så oplys gerne om dette. Det er blandt andet overflade finish, materialevalg og produktionsoptimering (for at spare dig for penge).

Er planen at dit produkt skal støbes når det er færdigudviklet, er det vigtigt at overveje dimensionering og støbeformstilpasning, hvis du går med sådanne planer kan vi klargøre til sprøjtestøbning, såfremt du oplyser om det.

5 Tips til 3D Print

 1. Orienteringen. En god tommelfingerregel at orientere modellen så den længeste dimension printes i højden.
 2. Opdel modellen. Det kan være en god idé at dele modellen op i flere dele, så højnes præcisionen oftest for de enkelte dele (det kan vi også hjælpe med, her).
 3. Kend styrkerne og svaghederne. Vælg et materiale der passer til dit print, ønsker du eks. en glat overflade kan ABS nemt efterbehandles med acetone for dette.
 4. Indstillinger. Ønsker du at ændre temperatur på printhoved eller printflade (vi fraråder dette for nybegyndere), bør konsekvenserne undersøges grundigt først.
 5. Support. Supportmateriale er ofte brugbart, men optimer designet til at mindske brugen af supportmateriale, da det er en ekstra udgift og kræver mere efterbehandling.

Ønsker du hjælp til dit 3D print? Brug kontaktformularen her på siden, så svarer vi dig hurtigst muligt.

  3D Printere

  Vi har en bred vifte af 3D printere tl rådighed som omfatter printteknologierne FDM, SLS, MJF og FFF. Vi vælger den printerteknologi og plastmateriale som vi mener er optimalt til din situation. Maskinerne er alle semi-automatiske og tolerancen er helt ned til 0.1 mm. Ved normale 3D print er dette ikke nødvendigt og derfor anbefaler vi typisk at printe på maskiner med lidt større tolerancer for at opnå den bedste pris.

  Vi har værksteder med 3D print i København og Nordsjælland -men sender til hele Danmark med hurtig levering. Hvis resultat ikke er tilfredsstillende fanger vi det typisk i vores kvalitetskontrol og printer en ny med det samme – hvis ikke kvalitetskontrollen fanger det er du altid velkommen til at tage kontakt så vi kan få det løst.

  3D print af vase

  Materialer

  Vi er bevidste om vore klodes begrænsede ressourcer. Derfor er vores 3D print normalt af det mest bæredygtige alternativ – Genbrugt PETG. Det har samme kvalitet som andet basis-plast, den eneste forskel er at det er lavet af gamle plastflasker og beholdere.

  Til nogle typer opgaver vil andet plast være mere optimalt. Vi anbefaler eksempelvis brug af ABS til plastelementer der skal have høj slidevne og PA til produktet der skal udsættes for høje temperaturer og stress påvirkning.

  PLA

  • Bæredygtigt og genbrueligt
  • Gennemsnitlig holdbarhed
  • Kortere printtid end gennemsnittet

  ABS

  • Høj slidstyrke
  • Lidt højere pris end PLA
  • Gennemsnitlig printtid

  PETG

  • Høj slidstyrke og stress modstand
  • Lidt højere pris end ABS
  • Længere printid end gennemsnittet

  Kontakt os for at høre hvordan vi kan hjælpe dig.